Een goede vriendin van mij kreeg deze week heel slecht nieuws.

Bam; in één keer staat je leven op zijn kop en is het einde in zicht.

Borstkanker uitgezaaid in haar botten. De slechtste prognose is nog 1,5 á 2 jaar levensverwachting. Slaat de behandeling aan dan kan zij er nog wat jaren bij krijgen. Bam; in één keer staat je leven op zijn kop en is het einde in zicht.

Omhelsd, gehuild en gelachen

Ik ben naar haar toe gegaan met een grote bos bloemen namens onze vriendinnenclub. We hebben elkaar omhelsd, gehuild en gelachen. Gesproken over wat dit nu eigenlijk betekent. Het is zo’n bizarre situatie want ze is nog steeds hetzelfde als gisteren. Ze heeft in elk geval één duidelijke wens. Ze wil op haar eigen uitvaart zijn. Ik dacht ‘hoe
dan?’. ‘Nou dat ik erbij ben als er allemaal mooie dingen over me worden gezegd. Ik wil gewoon dat het een feestje wordt’, legde ze uit. Ik vind het een briljant plan.

Ze zei ook dat ze een heel goed leven heeft gehad. Natuurlijk is ze er nog lang niet klaar mee.
Ze heeft een gezin met twee opgroeiende zoons. Die zijn nog niet ‘af’. Het leven is nog niet af. Maar ze heeft geen bucketlist, dingen die ze nog persé wil doen of keuzes niet gemaakt waar het nu te laat voor is.

Hoe is dat voor jou?

Wat als jouw leven binnenkort over zou zijn? Heb jij gedaan wat je wilde
doen? Als je langer nadenkt over het starten van je eigen bedrijf, hoe lang blijft het nog bij ‘denken over’? Kom in actie, maak een keuze, ga onderzoeken, in gesprek, zet stappen.

Wacht niet tot het te laat is. Duwtje nodig? Boek hier je ‘wake-up call’. Ik help je graag.