Help ik ben ontslagen wat nu?

Is dit voor jou het moment om je bedrijf te starten. Hier vertel ik over mijn ervaring.

En dan hoor je dat je proeftijd niet verlengd word...

Ik weet het nog precies hoe ik me voelde toen ik te horen kreeg dat mijn proeftijd niet werd verlengd. Verbijsterd was ik, boos ook en daarna in paniek. Ik had de overstap gemaakt van een vaste baan als bedrijfsadviseur naar een MBO school als stagebegeleider. Ik zat van de ene op de andere dag zonder werk en zonder inkomen.

Hoe vertel ik het mijn kinderen?

Het ergste vond ik nog om het aan mijn kinderen te vertellen. ‘Mam ben je echt ontslagen?’ vroegen ze me en keken me met grote ogen aan. Ja dat was echt zo. Door een hele stomme mevrouw die mama een kunstje had geflikt. (Kleine tip voor iedereen die start in het onderwijs: ‘niet te ondernemend zijn en vooral geen initiatieven oppakken waarvoor je ‘geen uren’ hebt staan’).

Ik had geen recht op WW -want zelf oude baan opgezegd- en zat met mijn handen in het haar. Ongeluk komt nooit in enen. Mijn relatie ging uit en mijn poging om weer terug te keren in mijn oude baan (waar ik formeel nog in dienst was) eindigde in een geschil voor de rechtbank dat ik verloor.

Ik zat van de ene op de andere dag zonder werk en zonder inkomen. Gelukkig had ik nog wat reserves en lukte het me uiteindelijk om een WW-uitkering te krijgen. Een klein bedrag want mijn ‘nieuwe’ baan was parttime. Ik sloeg aan het solliciteren. Mijn zelfvertrouwen had een deuk gekregen en ik kon er moeilijk energie voor opbrengen.

Toen kwam ineens het ondernemerschap op mijn pad.

Mijn hart ging een slag sneller kloppen toen ik een ‘vacature’ zag voor zelfstandig recruiter. Pats, het kwartje viel. Ik wilde ondernemen, helemaal niet meer in loondienst. Ik startte mijn werving- en selectiebureau in een franchiseformule. De franchise stapte ik snel weer uit, maar dat is een ander verhaal.

Toen ik de keuze had gemaakt, viel voor mij alles op zijn plek. Het stroomde weer in mij. En met heel veel enthousiasme begon ik aan het bouwen van mijn bedrijf. Dat ging met vallen en opstaan. En was de stap die nodig was om te komen waar ik nu ben. Het helpen van vrouwen die net als ik de overstap maken van baan naar bedrijf met het opzetten van hun business. Dat is waar ik helemaal gelukkig van wordt en mijn klanten ook.

Wil jij ook het roer omgooien en aan de slag als onderneemster?

Vraag dan hier mijn gratis videotraining: ‘Succesvol Starten’ aan. Liever met me in gesprek? Dat kan ook: maak hier een afspraak voor een gratis strategiesessie.